logokicsi Vécsey Károly Általános Iskola és AMI – Solt

Az intézmény nyitvatartási ideje: 7:00 - 18:00

Játékos sportverseny Törökbálinton

A mai napon iskolánk legügyesebb első, második és korcsoportos fiú és lány tanulóival a játékos sportverseny országos elődöntőjén voltunk Törökbálinton.
A versenyen kilenc iskola vett részt, kis sportolóink három iskolát tudtak megelőzni, így a hatodik helyen végeztünk!
Büszkék vagyunk a gyerekekre, hiszen a csapatot betegségek gyengítették. Köszönet a sok-sok gyakorlásért és a csodálatos versenyzésért!
A csapat tagjai voltak: Czirkó Maja, Értékes Lili, Nagy Abigél, Molnár Bence, Farkas András, Szabó István, Szappanos Zsófi, Czirkó Vanda, Farkas Panni, Hegedűs Sándor, Laki András, Szabó Zonga, Nyéki Emma, Andriska Hanna, Szabó Ádám és Szabó Ákos.
A felkészülésben aktívan részt vett még: Csepregi Zsolt és Kiliti Noémi.
Kerti Nóra

Kiskunhalas: diákolimpia játékos sportverseny

Iskolánk első és második korcsoportos tanulói a mai napon Kiskunhalason a diákolimpia játékos sportverseny vármegyei döntőjén a harmadik helyen végeztek. Ezzel az eredménnyel ott lehetünk a következő fordulóban :az országos elődöntőben.
A csapat tagjai voltak: Andriska Hanna, Farkas András, Laki András, Czirkó Vanda, Értékes lili, Nagy Abigél, Szappanos Zsófi, Farkas Panni, Molnár Bence, Czirkó Maja, Szabó Zonga, Nyéki Emma, Szabó Ákos, Szabó Ádám , Csepregi Zsolt és Hegedűs Sándor.
Gratulálunk a gyerekeknek! HAJRÁ SOLT!
Kerti Nóra

Csörgő Gyula körzeti terematlétika verseny Kunszentmiklós

Küldöm a mai versenyeredményt.
Iskolánk alsós tanulói a mai napon Kunszentmiklóson versenyeztek a Csörgő Gyula körzeti terematlétika versenyen.
12 iskola csapata mérte össze erejét 30m-es futásban, kislabda hajításban, helyből távolugrásban és 2 körös futásban. A mi iskolánk kis sportolói az előkelő Első helyen végeztek. Csapatunk tagjai voltak: Laki András, Szabó Ádám, Szabó Ákos, Khoór Mózes, Nagy Kristóf, Farkas Panni, Nagy Abigél, Kapocs Zsófi, Jobbágy Csenge, Garai Emma, Czirkó Vanda, Czirkó Maja, Szappanos Zsófi, Kiliti Noémi, Rácz Zoé, Silling Tamás, Farkas András, Csepregi Zsolt, Nagy Bence, Szabó István, Khoór Máté, Paréj Tamás, Lehotai András, Szabó Zonga, Andriska Hanna, Nyéki Emma, Döbrentei Fanni.
Az első korcsoportos lányoknál a legügyesebbek voltak: Szabó Zonga, aki 3.lett kislabda hajításban, 6.lett 30m-es futásban, 5.lett helyből távolugrásban és körös futásban. Andriska Hanna, aki 2.lett 30m-es futásban 6.lett kislabda hajításban és 3. lett körös futásban. Nyéki Emma pedig első lett helyből távolugrásban.
Az első korcsoportos fiúknál a legügyesebb Szabó Ákos volt, aki 3.lett kislabda hajításban.
A második korcsoportos lányoknál Nagy Abigél 7.lett 30m-es futásban, 5.lett helyből távolugrásban és 6.lett körös futásban. Farkas Panni 3.lett 30m-es futásban és 5.lett körös futásban. Kapocs Zsófi 4. lett helyből távolugrásban. Czirkó Vanda 7., Jobbágy Csenge 5. és Czirkó Maja 2.lett kislabda hajításban.
A második korcsoportos fiúknál a legügyesebbek voltak: Silling Tamás, aki 2.lett 30m-es futásban és 3.lett helyből távolugrásban. Csepregi Zsolti 3.lett körös futásban és 4.lett kislabda hajításban. Khoór Máté 7. Lehotai András pedig 2.lett kislabda hajításban. Farkas András 6.lett körös futásban.
Gratulálunk a gyerekeknek. Hajrá Solt!!!!
Kerti Nóra

Gyaloglónap 2023.

Kedves Szervező!
Örömmel tájékoztatjuk, hogy az Aktív Magyarország támogatásával megvalósult Világ Gyalogló (HÓ)Nap országos eseménysorozat sikeresen lezárult.

Az, hogy az ország mind a 19 megyéjében sikerrel valósultak meg programok, az Önök aktív szervezőmunkája nélkül nem jöhetett volna létre!

Idén 396 benevezett eseménnyel minden eddiginél több túra zajlott az októberi időszakban. Köszönjük, hogy kiemelkedően aktív részvételükkel hozzájárultak a rendezvény céljainak megvalósításához.

A gyaloglás a legősibb mozgásforma, mely egészen kiskortól végig kíséri az életünket. Eszközt nem igényel, kortól függetlenül bárki számára könnyen teljesíthető. Ennek népszerűsítését segíti programunk. Pontosan ezért, az egyszerűségében rejlik a sikeressége. A Világ Gyalogló (HÓ)Nap: ösztönző, inspiráló, közösségformáló, hiánypótló, motiváló, lehetőségekkel teli. Legyenek büszkék arra, hogy programjukkal értéket teremtenek a környezetük számára és segítik a fizikailag aktív életmód kialakulásához szükséges szemléletváltást!

Büszkék vagyunk arra, hogy kiváló szervezőmunkájuknak köszönhetően számos helyen már hagyományteremtő jelleggel csatlakoztak a programhoz. Az idén több kihívással bővített programunkkal úgy tapasztaltuk, hogy sokakat inspiráltunk igazán komplex, kreatív programok megvalósítására.

Reméljük, hogy a túrán résztvevő gyermekek és felnőttek rengeteg élménnyel gazdagodtak. Munkájukat és részvételüket Czene Attila olimpiai bajnok szövetségünk elnöke, valamint az én aláírásommal ellátott emléklappal köszönjük meg.

Ha tehetik, túrázzanak rendszeresen, buzdítsák erre a környezetüket és csatlakozzanak 2024-ben is programunkhoz.

További sikeres, sportos évet kívánunk!
Kerti Nóra

Gyaloglónap

Gyaloglónap 2023.október 20.

Iskolánk minden évben csatlakozik a Masport által meghirdetett Világ Gyaloglónap rendezvényéhez. Ez ebben a tanévben sem maradt el. Október 20-án Kissoltot választottuk túránk helyszínének. A szervezést a diákönkormányzat bonyolította le. Plakátokon, iskolai zárt csoportokon belül hirdettük meg az eseményt. Több, mint nyolcvanan gyülekeztünk a Kissolti iskolaudvaron ezen az októberi napsütéses délutánon. A túránkhoz a Bács Sport nordic walking csoportja is csatlakozott. Túravezetőnk kedves kis tanítványunk volt, aki Kissolt ezen a részén otthonosan mozog. Majdnem öt kilométeresre sikeredett a gyaloglás, amit egy óra alatt tettünk meg. Köszönjük mindenkinek, aki ott volt velünk. Kellemesen elfáradtunk és feltöltődtünk. A millió Lépés kihíváshoz pedig tovább gyűjtöttük a kilométereket.

Persóczki Zoltánné DÖK
Kerti Nóra

Az intézmény nyitvatartási ideje

Az intézmény nyitvatartási ideje: 7:00 - 18:00
Kerti Nóra

IGAZOLÁS HETI KÉT TESTNEVELÉS ÓRA ALÓLI FELMENTÉSI KÉRELEMHEZ

IGAZOLÁS HETI KÉT TESTNEVELÉS ÓRA ALÓLI FELMENTÉSI KÉRELEMHEZ nyomtatvány mellékletből letölthető, nyomtatható!
Kerti Nóra

Álláshirdetés

Solti Vécsey Károly Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola az alábbi álláshirdetéseket jelentette meg a 2023/2024-es tanévre vonatkozóan:

Általános iskolai tanító : https://kozszolgallas.ksz.gov.hu/JobAd/Info/28380
Angol nyelv szakos általános iskolai tanár: https://kozszolgallas.ksz.gov.hu/JobAd/Info/28382
Zongoratanár: https://kozszolgallas.ksz.gov.hu/JobAd/Info/28387
Benyújtási határidő: 2023.08.01.

Elbírálási határidő: 2023.08.07.

Az állások 2023.08.21-től tölthetők be.Sánta Edit

igazgató
Kerti Nóra

Étkezés változás 2023. szeptember 1.

Tisztelt Szülő!
2023. szeptember 1-től megváltozik a gyermekétkeztetés rendszere.
Tudnivalókról a csatolt mellékletben olvashat!
Kerti Nóra

Solti Vécseys Diákokért Alapítvány 2022-es évi közhasznú beszámolója

Solti Vécseys Diákokért Alapítvány 2022-es évi közhasznú beszámolója
Kerti Nóra

Határtalanul képes beszámoló 2023.

A 7. ab osztályosok a Határtalanul! program kiírása kapcsán a Székelyföld kincsei-Sóvidék csodái címmel benyújtott pályázatunkat a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága támogatásra javasolta, amely alapján a Bethlen Gábor Alap felett rendelkező Bizottság a pályázatot pozitívan bírálta el. Pályázati azonosító: HAT-KP-1-2022/1-000958.


A Bizottság döntése alapján 3 057 430 forint támogatásban részesült Intézményünk.

Az erdélyi utazás időpontja: 2023. május 9- 12. (4 nap 3 éj)

Utazáson részt vesz 30 diák és 3 kísérő pedagógus.

Megvalósítás helyszíne: Románia- Erdély, Körösfő- Király-hágó, Székelyudvarhely, Szováta, Parajd, Korond, Szejkefürdő, Farkaslaka, Hargita, Fehéregyháza, Segesvár.

Megvalósult a Magyar Kormány támogatásával."
Kerti Nóra

Kunszentmiklós: alapfokú körzeti atlétika verseny

A mai napon iskolánk felsős tanulói Kunszentmiklóson alapfokú körzeti atlétika versenyen versenyeztek.
A 3.korcsoportos lányoknál, Mayer Hella harmadik lett távolugrásban.
Lány kislabda hajító csapatunk első lett. Csapat tagjai: Mayer Hella, Flick Noémi, Éberling Nóra, Balogh Lilla és Szondi Sára.
Kislabda hajításban Mayer Hella 3, Éberlig Nóri pedig második lett.
Lány váltófutó (4x100m) csapatunk első lett. Csapat tagjai: Mayer Hella, Flick Noémi, Szondi Sára és Balogh Lilla.
A 3. korcsoportos fiúknál Kapocs Bence első lett távolugrásban és kislabda hajításban.
Távolugró csapatunk is első lett. Csapat tagjai: Kapocs Bence, Farkas Barna, Lehotai Roland és Cseh-Szakál Norbert.
A 4. korcsoportos lányoknál Kovács Adrienn 3., Éberling Kamilla 2., Molnár Kinga 1. lett kislabda hajításban.
Lány kislabda hajító csapatunk 1. lett. Csapat tagjai: Éberling Kamilla, Molnár Kinga, Máhl Amira, Faragó Dorina és Szabó Luca.
Súlylökésben Molnár Kinga 2. lett.
Súlylökő csapatunk 1. lett. Csapat tagjai: Molnár Kinga, Éberlin Kamilla, Máhl Amira, Szabó Luca és Végi Dorina
Távolugrásban Máhl Amira első lett.
Távolugró csapatunk is az első helyen végzett. Csapat tagjai: Máhl Amira, Faragó Dorina, Végi Dorina, Jankovics Lili és Bocskai Julianna.
Váltófutásban (4x100m) a lányok elsők lettek. A váltó tagjai: Jankovics Lili, Faragó Dorina, Máhl Amira és Bocskai Julcsi.
4 korcsoportos fiúknál Oláh Milán első lett súlylökésben.
Súlylökő csapatunk 3. lett, csapat tagjai: Oláh Milán, Faragó Benjamin, Príger Bulcsú, Kolompár Tamás és Lázár Tamás.
Kislabda hajításban Oláh Milán 1. lett.
Kislabda hajító csapatunk is 1. lett. Csapat tagjai: Oláh Milán, Príger Bulcsú, Kolompár Tamás, Faragó Benjamin és Lázár Tamás.
Távolugró csapatunk 3. lett. Csapat tagjai: Oláh Milán, Príger Bulcsú, Kolompár Tamás, Faragó Benjamin és Lázár Tamás.
Váltófutásban (4x100m) csapatunk 1. lett.
A váltó tagjai: Oláh Milán, Príger Bulcsú, Faragó Benjamin és Kolompár Tamás:
Gratulálunk a gyerekeknek a mai kiváló eredményekhez. Jövő héten Kecskemétre utazhatunk a megyei döntőre! HAJRÁ SOLT!!!
Kerti Nóra

Kecskemét diákolimpia pályabajnokság megyei döntő

2023. május 8-án Kecskeméten jártunk a diákolimpia pályabajnokság megyei döntőjén.
Egyéni versenyszámokban mérettettünk meg.
Kapocs Bence a 3.kcs-os fiúk mezőnyében első lett távolugrásban és 600m-es futásban. Második lett kislabda hajításban.
A 4.kcs-os fiúk versenyében Oláh Milán első lett 300m-es futásban!
Igaz ma érmet nem szereztek, de büszkék lehetünk Mayer Hellára és Turcsányi Márkra is, akik szépen helyt álltak a mai versenyen!
Nagyon büszkék vagyunk versenyzőinkre! Hajrá Solt!
Kerti Nóra

Körzeti atlétika verseny Kunszentmiklós

A mai napon diákolimpia körzeti atlétika versenyén voltunk felsőseinkkel Kunszentmiklóson. Harmadik kcs-os lányok és fiúk 60m-es , 600m-es futásban , kislabda hajításban, és távolugrásban versenyeztek. Csapatban és egyéni összetettben.
Eredmények: Lány csapatunk az első helyen végzett! Csapattagok: Oláh Sanel, Majer Hella, Flick Noémi, Szondi Sára, Balogh Lilla és Horváth Petra. Sanel egyéni összetettben első, míg Hella második lett!
Fiú csapatunk: első lett! Csapattagok: Kapocs Bence, Lehotai Roland, Cseh-Szakál Norbert, Jurás Tamás és Albert János.
Bence egyéni összettben első lett!!!
Negyedik korcsoportos fiúk és lányok 100 és 800m-es futásban, kislabda hajításban, súlylökésben és távolugrásban versenyeztek.
Eredményeink: Lány csapatunk első lett. Csapattagok: Faragó Dorina, Máhl Amira, Végi Dorina, Jankovics Lili, Szabó Luca és Bocskai Julianna.
Egyéni összetettben holtversenyben Amira és Lili második lett!!!
Fiú csapatunk első lett! Csapattagok: Oláh Milán, Faragó Benjamin, Turcsányi Márk, Príger Bulcsú, Kolompár Tamás és Lázár Tamás.
Milán egyéni összetettben első lett!
Gratulálunk a gyerekeknek!! HAJRÁ SOLT!
Kerti Nóra

Atlétika diákolimpia körzeti verseny alsó, felső tagozat

A mai napon 2023.április 27-én atlétika diákolimpia körzeti versenyén voltunk alsós csapatainkkal és felsős egyéni versenyzőinkkel.
Eredményeink: első kcs-os lányok csapatversenyben (futás, dobás, váltófutás) a második helyen végeztek. Csapat tagjai voltak: Farkas Panni, Kiliti Noémi, Garai Emma, Szappanos Zsófi és Kovács Fanni.
Farkas Panni egyéni összetettben első lett.
Első kcs-os fiúk csapatversenyben.(futás, dobás, váltófutás) másodikok lettek. Csapat tagjai voltak: Nagy Attila, Nagy Bence, Csepregi Zsolt, Khoór Máté, Hegedűs Sándor és Laki András.
Csepregi Zsolt egyéni összetettben harmadik lett.
Második kcs-os lányok csapatversenyben(futás, ugrás, dobás, váltófutás) második helyen végeztek. A csapat tagjai voltak: Nagy Abigél, Czirkó Maja, Dávid Flóra, Csepregi Lili, Kapocs Zsófi, Értékes Lili.
Felsős egyéni eredményeink:
Kapocs Bence első lett: 60m-es futásban, kislabda hajításban, távolugrásban és 600m-es futásban.!!!!!
Majer Hella első lett: kislabda hajításban, 60m-es futásban, 600m-es futásban és második lett: távolugrásban.
Éberling Kamilla második lett kislabda hajításban és súlylökésben.
Molnár Kinga első lett: kislabda hajításban és súlylökésben.
Faragó Dorina első lett: távolugrásban és harmadik lett: kislabda hajításban.
Oláh Milán első lett: kislabda hajításban és 300m-es futásban.
Turcsányi Márk harmadik lett távolugrásban és súlylökésben, második lett: 100m-es futásban.
Gratulálunk a gyerekeknek HAJRÁ SOLT!!!!
Kerti Nóra