logokicsi Vécsey Károly Általános Iskola és AMI – Solt

Kézilabda diákolimpia

2023.március 8-án iskolánk kézilabda csapata a diákolimpia 3.korcsoportos lány körzeti döntőjén harmadik helyen végzett. A csapat tagjai voltak: Sallai Gréta, Salamon Blanka, Tóth Dzsenifer, Nagy Alexa, Törökfalvy Dóra, Figura Petra, Mészáros Lili, Faragó Karolina, Gál Gréta, Garbacz Hanga és Kovács Dorka.
Gratulálunk a lányoknak! HAJRÁ SOLT!
Kerti Nóra

2022. májusi kompetenciamérés eredményei

Kedves Szülők!
Értesítem Önöket, hogy a 2022. májusi kompetenciamérés tanulói eredményei az alábbi linken a tanulói mérési azonosítóval megtekinthetők.
https://okm.kir.hu/fit2/Jelentes/TanuloKereso
Ez a mostani 7. és az elballagott volt 8. osztályosokat érinti.
Sánta Edit
intézményvezető
Kerti Nóra

Tájékoztató nap etika/Hitt és erkölcstan órákról

Tisztelt Szülők!

Az állami általános iskolában az etika óra vagy az ehelyett választható, az egyházi jogi személy által szervezett hit- és erkölcstan óra a kötelező tanórai foglalkozások része a fent említett évfolyamokon 2013.szeptember 1-jétől, felmenő rendszerben.

Iskolánknak az EMMI rendelet 182/A. § (1) (2) bekezdése szerint tájékoztató napot kell szervezni arról, hogy melyik egyház által szervezett hit- és erkölcstan órán, vagy - az állami általános iskolában - kötelező etika órán kíván részt venni a tanuló a 2023/2024- es tanévben.

Ezen a napon az egyházi jogi személyek tájékoztatást adnak a Szülőknek és gyermeküknek arról, hogy igény esetén a hit- és erkölcstan oktatást milyen módon szervezik meg .A tájékoztató nap:

- időpontja: 2023. március 8. szerda, 17,00 óra

- helyszín: Székhely Iskola (Kossuth L.u.60. magyar szaktantermében: I. emelet 104.terem)Felhívom a figyelmüket arra, hogy az EMMI rendelet 182/B § (7) alapján ha a szülő a következő tanévre vonatkozóan az etika vagy a hit – és erkölcstan tantárgyra vonatkozó választását módosítani kívánja, az erre vonatkozó szándékát minden tanév május 20 – áig írásban közölheti az igazgatóval és az érintett egyházi jogi személy képviselőjével.

A módosítás lehetőségéről külön értesítést a továbbiakban nem küldünk.

Solt, 2023. 02. 23.


Sánta Edit

intézményvezető
Kerti Nóra

Játékos Sportverseny megyei döntő

Iskolánk alsó tagozatos tanulói 2022. december 13-án Kiskunhalason versenyeztek a Játékos Sportverseny megyei döntőjében.
Két csapat megelőzött minket (Kiskunhalas Kertváros, Kiskunhalas Központi), egy csapatot pedig mi előztünk meg (Kiskunfélegyháza Battyány), így a harmadik helyen végeztünk.
Csapatunk tagjai voltak: Farkas Panni, Kiliti Noémi, Czirkó Vanda, Csepregi Zsolt, Hegedűs Sándor, Khoór Máté, Nagy Abigél, Czirkó Maja, Értékes Lili, Törökfalvy György, Farkas András, Mátyás Márk, Czirkó Zoé, Dávid Flóra, Csepregi Lili, Baracsi László, Szalay Dániel és Kalocsai Ádám.
A felkészülésben részt vett még: Szappanos Zsófi, Kapocs Zsófi, Törökfalvy Dóra , Farkas Melissza és Garai Emma.
Köszönjük tanulóinknak a szép eredményt! Hajrá Solt!
Kerti Nóra

Csörgő Gyula terematlétika verseny

2022. november 30-án a mi városunk sportcsarnoka adott helyet a Csörgő Gyula terematlétika versenynek. Ez a verseny Kunszentmiklóson szokott megrendezésre kerülni, de az idén a feltételek nem voltak adottak, így mi vállaltuk be a szervezést és lebonyolítást. A verseny mivel mi voltunk a házigazdák a Vécsey Kupa nevet is viselte. Ezen a versenyen alsós tanulóink mérhették össze ügyességüket atlétika sportágban. A sportágon belül 30m-es futásban, kislabda hajításban, helyből távolugrásban és körös futásban.
11 iskola részvételével zajlott a verseny. A mi iskolánk csapata: ELSŐ HELYEN végzett.
A csapat tagjai voltak: Csepregi Zsolt, Hegedűs Sándor, Nagy Bence, Khoór Máté , Szilágyi László, Farkas Panni, Czirkó Vanda, Kiliti Noémi, Szappanos Zsófi, Farkas András, Törökfalvy György, Bancsók Bence, Szalai Dániel, Mátyás Márk, Baracsi László, Lehotai András, Czirkó Maja, Törökfalvy Dóra, Czirkó Zoé, Csepregi Lili, Nagy Abigél, Farkas Melissza, Kapocs Zsófi és Khoór Kamilla.

Egyéni érmeseink az első korcsoportban: Farkás Panni első helyen végzett 30m-es futásban, helyből távolugrásban és körös futásban.
Kiliti Noémi harmadik lett 30m-es futásban és körös futásban. Czirkó Vanda első lett kislabda hajításban.
Csepregi Zsolt második lett 30m-es futásban és körös futásban. Khoór Máté második lett kislabda hajításban.

Egyéni érmeseink a második korcsoportban: Törökfalvy Dóra harmadik, Khoór Kamilla pedig első lett kislabda hajításban.
Farkas Andris pedig második lett helyből távolugrásban.

Többen végeztek még pontszerző helyen, ennek is köszönhető ez a nagyszerű eredmény!!!!

Azt hiszem, hogy egy nagyon hosszú, izgalmas és eredményes délután volt a mai!
HAJRÁ SOLT!!!!!
Kerti Nóra

Tájékoztató kamerarendszer alkalmazásáról

Tájékoztató kamerarendszer alkalmazásáról
Kerti Nóra

HATÁRTALANUL! Pályázat

Örömmel értesítjük a 7.ab osztályosokat, hogy a Határtalanul! program kiírása kapcsán a Székelyföld kincsei-Sóvidék csodái benyújtott pályázatunkat a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága támogatásra javasolta, amely alapján a Bethlen Gábor Alap felett rendelkező Bizottság a pályázatot pozitívan bírálta el.

A Bizottság döntése alapján 3 057 430 forint támogatásban részesült Intézményünk.
Az erdélyi utazás időpontja: 2023. május 9- 12.
Tisztelettel:

Sánta Edit
intézményvezető
Solti Vécsey Károly Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola
Kerti Nóra

Kedvezményes gyermekétkeztetés

FELHÍVÁS

Kérjük a Tisztelt Szülőket, hogy a tanévkezdésre a kedvezményes gyermekétkeztetés igénybevételéhez szükséges igazolásokat (gyermekvédelmi, nagycsaládos, tartós beteg) szíveskedjenek beszerezni!

2022. szeptember 1-től csak annak a gyermeknek tudunk kedvezményt érvényesíteni, aki az igazolást bemutatta.

Ellenkező esetben teljes (100%-os) térítési díjat köteles fizetni.

Együttműködésüket köszönjük!Horváthné Takács Anita

ügyintéző

Mesevár Óvoda és Mini Bölcsőde

Email: fincsikonyha.solt@gmail.com

Telefon: 78/ 487- 287
Kerti Nóra

Közhasznúsági beszámoló

Közhasznúsági beszámoló
Kerti Nóra

HATÁRTALANUL beszámoló 2022.

A pályázat azonosító száma: HAT-KP-1-2021/1-000823
A pályázat címe: Mátyás király nyomában a Felvidéken
Alapkezelő: Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.
Megvalósult Magyarország Kormányának támogatásával.
Kerti Nóra

Alapfokú atlétika verseny megyei forduló Kecskeméten

Iskolánk legügyesebb felsős atlétái a mai napon az alapfokú atlétika verseny megyei fordulóján versenyeztek Kecskeméten.
Harmadik korcsoportos lányaink kislabda hajítás csapatversenyében a harmadik helyen végeztek. A csapat tagjai voltak: Faragó Dorina, Oláh Sanel, Máhl Amira, Kovács Adrienn és Szondi Sára. A lányok egyéni versenyében Dorka harmadik lett.
Harmadik korcsoportos lányaink a 4x100m-es váltófutásban is harmadikak lettek. A váltó tagjai voltak: Faragó Dorina, Oláh Sanel, Máhl Amira és Majer Hella.
Harmadik korcsoportos fiúk távolugrás csapatversenyében elsők lettek. A csapat tagjai voltak: Oláh Milán, Butyera Márk, Kapocs Bence, Faragó Benjamin és Cseh Szakál Norbert.
A fiúk kislabda hajítás csapatversenyében harmadikak lettek. A csapat tagjai voltak: Oláh Milán, Faragó Benjamin, Butyera Márk, Kapocs Bence és Koch Lóránt.
Milán kislabda hajítás egyéni versenyében harmadik lett.
4x100m-es váltlófutásban a fiúk elsők lettek. A váltó tagjai voltak: Oláh Milán, Butyera Márk, Kapocs Bence és Faragó Benjamin.
Negyedi korcsoportos lányaink súlylökés csapatversenyében a harmadik helyen végeztek. A csapat tagjai voltak: Szabó Dalma, Vajai Sztella, Végi Dorina, Szabó Luca és Kovács Gréta.
A lányok kislabda hajítás csapatversenyében a második helyen végeztek. A csapat tagjai voltak: Kis Abigél, Jankovics Lili, Szabó Dalma, Vajai Sztella és Kovács Gréta.
4x100m-es váltófutásban a lányok második helyen végeztek. A váltó tagjai voltak: Szabó Dalma, Jankovics Lili, Kis Abigél és Bocskai Julianna.
Negyedi korcsoportos fiaink távolugrás csapatversenyében a harmadik helyen végezetek. A csapat tagjai voltak: Turcsányi Márk, Szabó Ábel, Príger Bulcsú, Sztojka Nathan és Dubay Anton.
Márk a távolugrás egyéni versenyében harmadik lett.
4x100m-es váltófutásban a fiúk a második helyen végeztek. A váltó tagai voltak: Turcsányi Márk, Sztojka Nathan, Príger Bulcsú és Dubay Anton.
Nagyon büszkék vagyunk iskolánk sportolóira. Méltó befejezése volt az idei versenyszezonnak. HAJRÁ SOLT!
Kerti Nóra

Alapfokú atlétika verseny Kunszentmiklóson

Iskolánk felsős tanulói a mai napon Alapfokú atlétika verseny körzeti fordulóján versenyeztek Kunszentmiklóson.
A harmadik korcsoportos lányok és fiúk kislabda hajításban, távolugrásban és 4x100m-es váltófutásban mérhették össze tudásukat.
A lányok távolugró csapata második lett. A csapat tagjai voltak: Faragó Dorina, Kovács Adrienn, Máhl Amira, Oláh Sanel és Ignácz Jázmin.
Egyéniben Dorka második , míg Adrienn harmadik lett.
A lányok kislabda hajító csapata első helyen végzett. A csapat tagjai voltak: Oláh Sanel, Faragó Dorka, Szondi Sára, Máhl Amira és Kovács Adrienn.
Egyéniban Dorka első, míg Adrienn második lett
4x100m-es váltó csapatunk második lett. A csapat tagjai voltak: Faragó Dorina, Oláh Sanel, Máhl Amira és Mayer Hella.
A fiúk távolugró csapata az első helyen végzett. A csapat tagjai voltak: Oláh Milán, Butyera Márk Faragó Benjamin, Kapocs Bence és Cseh Szakál Norbert.
Egyéniben Milán harmadik, Benji második míg Márk első lett.
A fiúk kislabda hajító csapata első helyen végzett. A csapat tagjai voltak:
Oláh Milán, Butyera Márk, Kapocs Bence, Faragó Benjamin és Koch Lóránt.
Egyéniben Bence harmadik, míg Milán első lett.
4x100m-es váltó csapatunk első lett. A csapat tagjai voltak: Oláh Milán, Butyera Márk, Faragó Benjamin és Kapocs Bence.
Negyedik korcsoportos fiaink és lányaink kislabda hajításban, súlylökésben, távolugrásban és 4x100m-es váltófutásban versenyeztek.
A lányok távolugró csapata a második helyen végzett. A csapat tagjai voltak: Kis Abigél, Szabó Dalma, Jankovics Lili, Szabó Luca és Bocskai Julianna.
A lányok kislabda hajító csapata második helyen végzett. A csapat tagjai voltak: Kis Abigél, Vajai Sztella, Szabó Dalma, Jankovics Lili és Kovács Gréta.
Egyéniben Abigél első, míg Sztella harmadik lett.
Súlylökésben lány csapatunk a harmadik helyen végzett. A csapat tagjai voltak: Szabó Dalma, Kovács Gréta, Végi Dorina, Vajai Sztella és Szabó Luca.
Egyéniben Sztella a második, míg Dorina harmadik lett.
4x100m-es lány váltó csapatunk a második helyen végzett. A csapat tagjai voltak: Kis Abigél, Szabó Dalma, Jankovics Lili és Bocskai Julianna.
A fiúk távolugró csapata az első helyen végzett. A csapat tagjai voltak: Szabó Ábel, Sztojka Nathan, Príger Bulcsú, Dubay Anton és Turcsányi Márk.
Egyéniben Márk első, Nathan pedig második lett.
A fiúk kislabda hajító csapata a harmadik helyen végzett. A csapat tagjai voltak: Príber Bulcsú, Turcsányi Márk, Sztojka Nathan, szabó Ábel és Nagy Dániel.
A fiúk súlylökő csapata a harmadik helyen végzett. A csapat tagjai voltak: Dubay Anton, Szabó Ábel, Turcsányi Márk, Príger Bulcsú és Sztojka Nathan.
4x100m-es fiú váltó csapatunk az első helyen végzett, A csapat tagjai voltak: Sztojka Nathan, Príger Bulcsú, Turcsányi Márk és Dubay Anton.
Gratulálunk a gyerekeknek a nagyszerű eredményhez. Folytatás Kecskeméten a megyi versenyen. Hajrá Solt!!!
Kerti Nóra

Megyei atlétika verseny

Iskolánk harmadik korcsoportos lányai és fiai a mai napon atlétika megyei diákolimpia összetett több próba csapatversenyben mutathatták meg tudásukat: 60m-es futásban, kislabda hajításban, távolugrásban és 600m-es futásban.
A népes mezőnyben a fiúknak a résztvevő 10 csapat közül kettőt sikerült megelőzniük. A csapat tagjai voltak: Butyera Márk, Faragó Benjamin, Kapocs Bence, Szabó Szabolcs, Cseh Szakál Norbert és Nitsch Ákos. A csapat legeredményesebb versenyzője : Butyera Márk volt.
A lányoknál is 10 csapat versengett. Lányainknak az erős mezőnyben egy csapatot sikerült megelőzniük. A csapat tagjai voltak: Faragó Karolina, Oláh Sanel, Szabó Leila, Máhl Amira, Őrsi Enikő és Korsós Alexa. A csapat legeredményesebb versenyzője: Faragó Dorka volt.
Gratulálunk a gyerekeknek! Hajrá Solt!
Kerti Nóra

Atlétika verseny Kunszentmiklós

Iskolánk tanulói 2022, május 5.én Kunszentmiklóson versenyeztek atlétika többpróba csapat és egyéni versenyben.
Eredményeink: 3.kcs-os lányaink összetett csapatversenyben (60m-es futás, kislabda hajítás, távolugrás, 600m-es futás) 1. helyezést értek el. A csapat tagjai voltak: Faragó Dorina, Oláh Sanel, Máhl Amira, Őrsi Enikő, Szabó Leila és Korsós Alexa. Egyéni összetettben Faragó Dorka első helyen végzett.
3.kcs-os fiaink összetett csapatversenyben (60m-es futás, kislabda hajítás, távolugrás, 600m-es futás)1. helyezést értek el. A csapat tagjai voltak: Oláh Milán, Koch Lóránt, Faragó Benjamin, Kapocs Bence, Butyera Márk, Szabó Szabolcs és a csapatot erősítette: Cseh Szakál Norbert. Egyéni összetettben Oláh Milán első helyen végzett.
A 4. kcs-os lányoknál egyéni összetettben (100m-es futás, kislabda hajítás, távolugrás, súlylökés és 800m-es futás)Szabó Dalma második helyen végzett
Gratulálunk a gyerekeknek! Eredményeikkel kivívták, hogy jövő szerdán iskolánkat a megyei versenyen képviseljék!
Hajrá Solt!
Kerti Nóra

Pályázat 2022-23.

.
Kerti Nóra