logokicsi Vécsey Károly Általános Iskola és AMI – Solt

Zeneiskola KRÉTA elérhetősége

Zeneiskola KRÉTA elérhetősége:

https://klik027867101.e-kreta.hu/Adminisztracio/Login
Kerti Nóra

Digitális tanrend

Kedves Gyerekek!

Itt láthatod a következő hetek órarendjét.
Minden tantárgyból egy héten csak egyszer fogsz kapni levelet a pedagógusodtól. A tantárgyakra vonatkozó levél minden nap fél 9 után megjelenik a KRÉTA felületén! Ez lesz a hivatalos csatorna, ezt kell mindig figyelmed!
Ez a levél tartalmazza azt a tananyagot, amelyet a következő hétig meg kell csinálnod.
Ha elakadsz, telefonon, ímélen, skypn stb. segítséget kérhetsz. Hogy pontosan milyen időpontban, azt később fogjuk mondani.

Jó munkát, jó tanulást, remélem, hogy hamarosan személyesen is találkozhatunk!
És ne feledd: maradj otthon, csak gondolatban legyél a másikkal együtt!!!


Minden pedagógus nevében : szeretettel gondolunk Rátok, Edit igazgató néni.
Kerti Nóra

További tájékoztatás a rendkívüli helyzetről

Tisztelt Szülők!

A Kormány 1102/2020. (III. 14.) Korm. határozata alapján tehát 2020. március 16-án hétfőtől új, tantermen kívüli, digitális munkarendben kerül megszervezésre.

A gyerekek nem jöhetnek iskolába, a tanulást otthon végzik online vagy más, személyes kapcsolatot nem igénylő módon. Ennek módszereiről hétfőn egyeztet a tantestület. Kérjük türelmüket!A Bajai Tankerületi Központ felméri azon tanulók számát, akiknek felügyeletét a szülők 8-17 óráig nem tudják biztosítani. Csak azon szülők számára ajánlhatjuk fel ennek a lehetőségét, akiknek a munkája nélkülözhetetlen a járvánnyal kapcsolatos feladatok, valamint az egyéb közfeladatok és a közellátás biztosításához.

Felhívom figyelmüket, hogy kiscsoportos felügyelet (maximum 10 fő) esetében is magasabb a fertőzésveszély, mint ha otthon lenne a gyermek.

Kérem ezért Önöket, hogy aki nem tudja biztosítani gyermeke napközbeni felügyeletét a fentebb részletezett okok miatt, szíveskedjék 2020.március 16-án hétfőn 11:00 óráig az alábbi elérhetőségek egyikén jelezni:

vecseysuli@gmail.com

06-78/486-028 (hétfőn 8:00-11:00-ig elérhető)

vagy a KRÉTA e-ügyintézés felületen.

Kérem a határidő pontos betartását!Felhívom a szülők figyelmét arra is, hogy az iskola épületében hagyott felszereléseket, tornafelszereléseket, ruházatot mindenkinek haza kell vinnie! Amennyiben a tanulók jelzik, hogy valamilyen felszerelésüket az iskolában hagyták (például tankönyv), akkor az osztályfőnök adhatja ki számára ezeket, de nem az iskola épületében, hanem az épület előtt, előre egyeztetett időpontban. Kérem, hogy egyeztessenek időpontot a gyermekük osztályfőnökével.Az osztályfőnökök keresni fogják Önökkel a kapcsolatot, hiszen a következő napokban el kell kezdenünk a tantermen kívüli digitális oktatást!Ebben a helyzetben a legfontosabb az együttműködés, az összefogás, egymás segítése és a pozitív hozzáállás!

Kiemelve dr. Maruzsa Zoltán gondolatait: „Fontos az is, hogy a gyermekek ténylegesen maradjanak otthon, nem a bandázás, nem az összejárás időszaka következik most, hanem szigorú otthonmaradás.”Előre is köszönöm felelősségteljes együttműködésüket!

Sánta Edit intézményvezető
Kerti Nóra

Rendkívüli iskolabezárásról

Tisztelt Szülők, kedves Tanulók! Orbán Viktor miniszterelnök úr szóbeli tájékoztatása alapján 2020. március 16. napjától a diákok nem mehetnek be az iskolákba, a tanítási év határozatlan ideig nem a szokványos mederben folyik tovább. Ez a solti iskolát is érinti természetesen, intézményünk zárva lesz hétfőtől. Az Általános Iskolánk és a Művészeti Iskolánk is.
Ügyintézés telefonon, ímélen lehet, személyesen nem.
A miniszterelnök úr elmondása alapján digitális oktatásra térünk át, egyelőre nem lesznek az iskolában órák, a gyerekeknek otthon kell tanulniuk. Erről mi is hétfőn fogunk bővebb tájékoztatást kapni/adni.
A további, intézményünkkel kapcsolatos híreket iskolánk honlapján, a www.vecseysuli.hu oldalon is meg fogják találni. Kérem Önöket, figyeljék rendszeresen iskolánk honlapját is és a KRÉTA felületet is!. Levelezési címünk: vecseysuli@gmail.com .
Kérem szíves együttműködésüket, felelős hozzáállásukat!

Tisztelettel és szeretettel : Sánta Edit, intézményvezető.
Kerti Nóra

Fertőtlenítő kézmosás menete

A fertőtlenítő kézmosás menete
Látható szennyeződés esetén végezzünk fertőtlenítő kézmosást, egyébként kézhigiénéhez alkalmazzunk alkoholos kézbedörzsölést!

A művelet időtartama: 40-60 másodperc
Kerti Nóra

Vécseys atlétika verseny

2019. október 2-án iskolánk adott helyszínt a már hagyományos Vécseys atlétika versenyünknek. A környező településekről: Dunaegyházáról, Dunavecséről, Apostagról és Kunpeszérről érkeztek hozzánk gyerekek és kísérő tanáraik. Futásban, ugrásban, dobásban és váltófutásban versenyezhettek a felső tagozatos gyerekek.
Iskolánk tanulói kiválóan szerepeltek és sok éremmel és oklevéllel gazdagodtak.
Kerti Nóra

Játékos sportverseny országos elődöntő

Iskolánk alsó tagozatos tanulói 2020.december 25-én Pázmándon a játékos sportverseny országos elődöntőjén két csapatot megelőzve a résztvevő hét iskolából az előkelő 5. helyen végezetek.A csapat tagjai voltak:Farkas András, Szondi Koppány, Varga Bence, Czirkó Zoé, Balogh Lilla, Salamon Blanka, Cseh-Szalál Norbert, Kapocs Bence, Flick Noémi, Mayer Hella, Oláh Sanel, Faragó Benjamin, Butyera Márk, Oláh Milán, Faragó Dorina, Őrsi Enikő, Korsós Alexa.
Gratulálunk a gyerekeknek! HAJRÁ SOLT!
Kerti Nóra

Világ Gyaloglónap 2019.

2019. okt. 4-én Vécseys hetünk lezáró programja volt a gyalogás, avagy séta a napsütötte őszi időben. Ezzel a programmal csatlakoztunk a Világ Gyalogló napjához. 14.30-kor majdnem 80 tanuló, szülő és lelkes pedagógus kolléga gyülekezett a beltrerületi iskola parkolójában. Innen indultunk el fetűzött jelvényünkkel és meg sem álltunk a meleghegyi kis házig, ahol nyugdíjas kolléganőnk, Manyi néni vendégül látott minket.
Kerti Nóra

Ökoiskola

Ökoiskola
Kerti Nóra

Akkreditált kiváló Tehetségpont

Akkreditált kiváló Tehetségpont lett iskolánk!
Kerti Nóra

"Kérj segítséget!"

Tisztelt Intézményvezető Asszony/Úr!

Tisztelt Tagintézmény-vezető Asszony/Úr!Tájékoztatom Önt arról, hogy a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával jött létre a „KÉRJ SEGÍTSÉGET!” elnevezésű weboldal, mely az iskolai bántalmazás megelőzését hivatott segíteni. Az oldal a 10-16 éves korosztály számára készült. A gyerekeknek rövid animációs filmek segítenek azonosítani a bántalmazást és az azzal járó következményeket, arra biztatva őket, hogy álljanak ki magukért, ne nézzék tétlenül, ha valaki célkeresztbe kerül. A weboldal egy pályázati lehetőséget is kínál a gyerekek számára, amennyiben tesztelik tudásukat a témával kapcsolatos kérdések megválaszolása során, ezáltal értékes ajándékokat nyerhetnek nem csak maguknak, hanem az osztályuk számára is.Pályázati időszak: 2019. április 15-30.A weboldal az alábbi linken érhető el:http://kerjsegitseget.com/index.htmlSárosi Magdolna tankerületi igazgató megbízásábólÜdvözlettelLiber Mária

tanügy-igazgatási referens

Bajai Tankerületi Központ

Klebelsberg Központ

6500 Baja, Kenderes utca 5-7.

Telefon: +36 (79) 795 262

maria.liber@kk.gov.hu
Kerti Nóra

ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ - TIMSS 2019 SZÜLŐI KÉRDŐÍV

A mérés időpontja:

4.a osztály: 2019. április 10.
4.b osztály: 2019. április 11.
Kerti Nóra

E-Ügyintézés

Tisztelt Szülők!

2019. március 1-jével az e-Ügyintézés lehetőségét megvalósító felület megnyitásra került. A felület intézményi oldali használatához a https://tudasbazis.ekreta.hu/ oldalon felhasználói kézikönyvek, segédletek és videók is rendelkezésre állnak. A https://eugyintezes.e-kreta.hu/info linken további információk érhetők el a rendszerrel kapcsolatosan.

Tájékoztatom Önöket, hogy a fenti időponttól kezdődően lehetőség van iskolánkban az e-Ügyintézésre is:

· az elérhetőség linkje (https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap)Sánta Edit

intézményvezető
Kerti Nóra

Idegen nyelvi mérés – 2018. május 16.

Ezúton tájékoztatjuk a tisztelt szülőket, hogy az iskolák hatodik és nyolcadik évfolyamán az angol és német nyelvet első idegen nyelvként tanulók körében idegen nyelvi mérésre kerül sor a 2017/2018. tanév rendjéről szóló 14/2017. (VI.14.) EMMI rendelet alapján.
Kerti Nóra

Gyermekvédelmi rendszer működése az online környezetben történő gyermekveszélyeztetés tükrében

Kedves Diákjaink! Kedves Szülők!

A Digitális Gyermekvédelmi Stratégia Intézkedési Tervéhez kapcsolódóan az EMMI Szociálpolitikáért felelős Helyettes Államtitkársága elkészítette A magyar gyermekvédelmi rendszer működése az online környezetben történő gyermekveszélyeztetés tükrében tájékoztató anyagot.
Kerti Nóra