logokicsi Vécsey Károly Általános Iskola és AMI – Solt

Ismét rendes munkarendben folytatódik az oktatás

Kerti Nóra

Tisztelt Szülő!

 

Hivatkozva a 177/2021. (IV.15.) Kormány rendeletben foglaltakra ezúton tájékoztatom, hogy 2021. május 10. napjától ismét rendes munkarendben folytatódik az oktatás valamennyi intézményben (az alsó és a felső tagozatban is egyaránt).

 

A jelenléti oktatással kapcsolatban az alábbiakról szeretném tájékoztatni:

 

Abban az esetben, ha a szülő féltésből nem engedi gyermekét az iskolába, szülői vagy orvosi igazolás esetén lehetőség van a távolmaradásra, azt a szülő írásbeli kérelmére az intézmény vezetője engedélyezheti, azonban a hiányzást minden esetben írásban kell a szülőnek igazolnia. 

Ebben az esetben a tanuló igazolt hiányzásainak száma nő ezekkel az órákkal. A 20/2012 (VIII.31.) EMMI rendelet alapján, ha a tanuló hiányzásainak száma meghaladja a 250 órát, és emiatt a tanuló teljesítménye tanítási év közben nem volt érdemjeggyel értékelhető, a tanuló a nevelőtestület döntése alapján osztályozó vizsgát tehet annak érdekében, hogy a tanévet sikeresen, eredményesen tudja zárni.


Az EMMI által kiadott Intézkedési Terv, a szeptemberi iskolakezdés óta érvényben lévő Protokoll, valamint A veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet továbbra is érvényben van.


Minden tanulónak és kedves családjuknak jó egészséget kívánunk!


Tisztelettel:


Sánta Edit

intézményvezetőZeneiskolai jelentkezés online kérdőív
Tájékoztató a köznevelési intézményben online közvetítéssel igénybe vehető oktatás adatkezelése