logokicsi Vécsey Károly Általános Iskola és AMI – Solt

Az intézmény nyitvatartási ideje: 7:00 - 18:00

Fenntarthatósági témahét

Adminisztrátor

Fenntarthatósági témahét

A felsős irodalom szakkörösök színvonalas előadásával kezdtük a napot, majd osztálykeretben elméleti anyagfeldolgozás során sok hasznos információhoz jutottak a tanulók. Vitaindítóként filmet néztünk a táplálék útjáról, előzetes ismeretekre építve az egészséges táplálkozásról és a vitaminok szerepéről beszélgettünk és hangsúlyoztuk fontosságát az egészségünk fenntartása érdekében. Foglalkoztató füzet feladatait oldottuk meg, plakátot készítettünk, valamint felépítettük az Egészség várunkat.

Fenntarthatósági témahétFöld napi témafeldolgozás során Egyszer volt a föld… , Albert mondja című ismeretközlő film megtekintése után a fenntarthatóság témakörében irányított beszélgetéssel érintettük a környezetvédelem, újrahasznosítás, tudatos vásárlás és fogyasztás fontosságát, környezetre gyakorolt hatását.

Újrahasznosítás keretében: PET palackból virágtartót, függő kertet ragasztottunk, festettünk. Papír gurigából csodaszép várat, tojástartóból virágos ajtódíszt, térbeli szarvast, kalózhajót, valamint használt CD-ből csigás ajtódíszt készítettünk. Papírt is merítettünk és ajándéktárgyakat alkottunk papírfonással.

Nagy igyekezettel dolgoztak tanulóink, szép és értékes munkák készültek kezeik nyomán.

A hét során Makk Marcival kalandoztunk e két témakörben olvasás és környezet, valamint technika és rajz órákon ahol további játékos anyagfeldolgozás keretében jutottak tanulóink használható ismeretanyaghoz.

Kép címe

Kép címe


Gyermekvédelmi rendszer működése az online környezetben történő gyermekveszélyeztetés tükrében
Pénz7 - Bankoljunk okosan!