cimer Vécsey Károly Általános Iskola és AMI – Solt

E-Ügyintézés

Tisztelt Szülők!

2019. március 1-jével az e-Ügyintézés lehetőségét megvalósító felület megnyitásra került. A felület intézményi oldali használatához a https://tudasbazis.ekreta.hu/ oldalon felhasználói kézikönyvek, segédletek és videók is rendelkezésre állnak. A https://eugyintezes.e-kreta.hu/info linken további információk érhetők el a rendszerrel kapcsolatosan.

Tájékoztatom Önöket, hogy a fenti időponttól kezdődően lehetőség van iskolánkban az e-Ügyintézésre is:

· az elérhetőség linkje (https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap)Sánta Edit

intézményvezető
Kerti Nóra

Kézilabda diákolimpia Kalocsa

2019.március 1-jén iskolánk 3. korcsoportos fiú tanulói Kalocsán verenyeztek kézilabda diákolimpián. A résztvevő négy csapat közül második helyen végeztek. Nagyszerű eredmény ez, hiszen két kalocsai csapatot is legyőztek.
Kerti Nóra

Csörgő Gyula terematlétika verseny

Iskolánk felső tagozatos tanulói 2019. február 6-án, Kunszentmiklóson versenyeztek a Csörgő Gyula terematlétika versenyen. A résztvevő 11 iskola közül az összetett csapatversenyben az előkelő 2. helyen végeztek.
A csapat tagjai voltak: Szabó Dalma, Kiss Abigél, Kiliti Virág, Farkas Anna, Rávai Anikó, Horváth Anna, Kirchner Máté, Dubay Anton, Perlaki Krisztián, Pásztor István, Kirchner Anna, Szabó Hanna, Szolga Bettina, Csepregi Judit, Szűcs Áron, Varga Bence, Ludányi Szabolcs.
Diákjaink a következő versenyszámokban mérhették össze tudásukat: 30m-es futás, helyből távolugrás, röplabda vagy kosárlabda dobás, 3 körös futás.
Kerti Nóra

Játékos sportverseny országos elődöntő Kiskunhalason

Iskolánk alsó tagozatos tanulói 2019. január 24-én Kiskunhalason versenyeztek a játékos sportverseny országos elődöntőjében. Hat iskola mérte össze erejét több megyéből. Pécs-Bártfa, Kiskunhalas, Dombóvár, Hódmezővásárhely, Mohács és természetesen a mi iskolánk.
Nagy küzdelemben csodálatos versenyzéssel sikerült felállnunk a dobogó harmadik fokára.
Kerti Nóra

Játékos sportverseny Kiskunhalason

Iskolánk alsó tagozatos tanulói 2018. december 17-én részt vettek a játékos sportverseny megyedöntőjén, Kiskunhalason. Ezt a versenyt a körzeti verseny előzte meg Kecskeméten, ahonnan másodikként jutottunk tovább. Hat csapat versengett a dobogós helyekért. Nagy csatában a házigazda halasi csapat mögött a második helyen végeztünk! Így a Kiskunhalasiak mellett képviselhetjük megyénket az országos elődöntőben.
Kerti Nóra

Csörgő Gyula terematlétika verseny

2018 november 28-án Kunszentmiklóson versenyeztek alsós tanulóink a Csörgő Gyula terematlétika versenyen.
Csapatunk 11 részt vevő iskola közül a dicsőséges első helyen végzett.
Egyéni eredményeinkből állt össze a csapateredmény. Nagyon sok arany, ezüst és bronzérem került tanulóink nyakába.Pontszerzőink is bőven voltak.
Kerti Nóra

Játékos sportverseny

Iskolánk tanulói 2018. november 29-én Kecskeméten vettek részt a játékos sportverseny körzeti fordulóján.
Kerti Nóra

Ügyeségi CSB

Iskolánk tanulói atlétika diákolimpia Ügyességi Csapatbajnokságán versenyeztek 2018. október 3-án Kecskeméten. 3. és 4. korcsoportos sportolóink együtt versengtek. Ez egy megyei megmérettetés volt. Tanulóink eredményei:
Kerti Nóra

Idegen nyelvi mérés – 2018. május 16.

Ezúton tájékoztatjuk a tisztelt szülőket, hogy az iskolák hatodik és nyolcadik évfolyamán az angol és német nyelvet első idegen nyelvként tanulók körében idegen nyelvi mérésre kerül sor a 2017/2018. tanév rendjéről szóló 14/2017. (VI.14.) EMMI rendelet alapján.
Kerti Nóra

Nyári napközis program a Vécsey suliban

Intézményünk - a Bajai Tankerületi Központ által - sikeresen pályázott a Korszerű pedagógiai módszerek alkalmazását segítő Iskolai Közösségi Program kísérleti megvalósítása projektre.
Az EFOP-3.3.5-17-0005 kódszámú pályázatnak köszönhetően június utolsó két hetében napközis és bentlakásos programban vehettek részt intézményünk tanulói. A pályázat 100 %-osan finanszírozott volt, így a szülői házat semmilyen költség nem terhelte. Fő témája a nemzeti és kulturális identitás– hagyományőrzés, anyanyelvápolás volt.
A programról részletesen a csatold dokumentumban olvashatnak!
Kerti Nóra

Gyermekvédelmi rendszer működése az online környezetben történő gyermekveszélyeztetés tükrében

Kedves Diákjaink! Kedves Szülők!

A Digitális Gyermekvédelmi Stratégia Intézkedési Tervéhez kapcsolódóan az EMMI Szociálpolitikáért felelős Helyettes Államtitkársága elkészítette A magyar gyermekvédelmi rendszer működése az online környezetben történő gyermekveszélyeztetés tükrében tájékoztató anyagot.
Kerti Nóra

Nem vagy egyedül

Nemzetközi kampány a gyermekek online szexuális kizsákmányolása ellen.
Adminisztrátor

Fenntarthatósági témahét

A Fenntarthatósági témahét keretében április 24-én Egészség és Föld napot tartottunk az alsó tagozatban.
Adminisztrátor

Pénz7 - Bankoljunk okosan!

Iskolánkban a március hatodikával kezdődő hét a pénzügyi tudatosság és gazdálkodás hete volt. A felső tagozaton Jelenik Tiborné az 5. és 7., Vörösné Balogh Éva a 7.és 8., Szabóné Lang Mária a 6.a/b osztályokban a korszerű pénzkezelés témában tartottak órákat.
Adminisztrátor

A mindennapos testnevelés megvalósítása iskolán kívüli sportfoglalkozással

A dokumentumtárban található a mindennapos testnevelés megvalósításával kapcsolatos törvényi szabályozás.
Adminisztrátor