cimer Vécsey Károly Általános Iskola és AMI – Solt

FENNTARTHATÓSÁGI TÉMAHÉT AZ EGÉSZSÉGNAP, ÉS A FÖLD NAPJA JEGYÉBEN, 2017. 04.24.

Adminisztrátor

A programok 8 órától kezdődtek. Először a felső tagozatosok irodalmi műsorát tekintettük meg intézményünk Kossuth utcai sportcsarnokában. Amíg az előadás az alsó tagozatosoknak folyt, addig a felső tagozat tanulói reggeliztek, majd fél 9-től ők is megtekintették az előadást.
A műsor befejeztével ismertettük a nap programját. Az osztályok hat tanórát töltöttek munkáltatással, ami csoportokban folyt. Az osztályfőnökök és segítő kollegáik szabad kezet kaptak az órák megtartásában, de támpontokat megjelöltünk, ami nagy segítséget nyújtott.
A tanórák elsősorban az egészséges étrend és a vitaminok fogyasztása köré épültek, hisz ezeket a tápanyagokat szervezetünk nem tudja előállítani. A gyerekek totót, keresztrejtvényeket oldhattak meg közösen, majd megadott kérdéskör alapján csapatokban plakátok készültek az egészséges táplálkozásról. Ezeket iskolánk aulájában állítottuk ki. A napot fél 2-kor jó hangulatban zártuk.
A kissolti tagiskolában más tematika szerint folyt a nap. Első órában Persóczki Zoltánné kolléganő vezetésével aerobik óra volt, majd itt is osztályonként folyt a munka. Náluk a fő szempont Földünk állapotának megóvása volt, ökológiai lábnyomot készítettek és minden osztály készített hulladékból újra hasznosított tárgyakat, amiket ők is az iskola aulájában állítottak ki.
Kollegáink közül többen tartottak még a hét folyamán a témához kapcsolódóan tanórákat.
Kissné Horváth Annamária: Történelem 8.a
Váradi-Gergely Noémi: Erkölcstan 6.a és b
Nagyné Oliácsek Enikő: Természetismeret 6.c (2 óra), Biológia 8.b és Rajz (8.b)

Solt, 2017. április 25.

                                                      Nagyné Olácsek Enikő

Fenntarthatósági témahét
Szülői tájékoztató hit- és erkölcstan tantárgy választása esetére