cimer Vécsey Károly Általános Iskola és AMI – Solt

Fenntarthatósági témahét

Adminisztrátor

Fenntarthatósági témahét

A felsős irodalom szakkörösök színvonalas előadásával kezdtük a napot, majd osztálykeretben elméleti anyagfeldolgozás során sok hasznos információhoz jutottak a tanulók. Vitaindítóként filmet néztünk a táplálék útjáról, előzetes ismeretekre építve az egészséges táplálkozásról és a vitaminok szerepéről beszélgettünk és hangsúlyoztuk fontosságát az egészségünk fenntartása érdekében. Foglalkoztató füzet feladatait oldottuk meg, plakátot készítettünk, valamint felépítettük az Egészség várunkat.

Fenntarthatósági témahétFöld napi témafeldolgozás során Egyszer volt a föld… , Albert mondja című ismeretközlő film megtekintése után a fenntarthatóság témakörében irányított beszélgetéssel érintettük a környezetvédelem, újrahasznosítás, tudatos vásárlás és fogyasztás fontosságát, környezetre gyakorolt hatását.

Újrahasznosítás keretében: PET palackból virágtartót, függő kertet ragasztottunk, festettünk. Papír gurigából csodaszép várat, tojástartóból virágos ajtódíszt, térbeli szarvast, kalózhajót, valamint használt CD-ből csigás ajtódíszt készítettünk. Papírt is merítettünk és ajándéktárgyakat alkottunk papírfonással.

Nagy igyekezettel dolgoztak tanulóink, szép és értékes munkák készültek kezeik nyomán.

A hét során Makk Marcival kalandoztunk e két témakörben olvasás és környezet, valamint technika és rajz órákon ahol további játékos anyagfeldolgozás keretében jutottak tanulóink használható ismeretanyaghoz.

Kép címe

Kép címe


Nem vagy egyedül
Pénz7 - Bankoljunk okosan!